Жените в GNOME

Жените в GNOME е група посветила се, на това, да съдейства на жените, които допринасят за развитието на GNOME, безплатна и свобнодна работна среда за Unix и Linux.

Обща информация

IRC Канали

Нашият IRC канал е #gnome-women, намиращ се в обичайния irc.gnome.org сървър. (Ако не знаете кой точно да използвате,опитайте irc.gimp.org)

Пощенски списъци

Присъединете се към пощенските ни списъци на адрес: http://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gnome-women-list

Често задавани въпроси

Да подпомагам GNOME? Какво разбирате под "подпомагам?"

В GNOME има много участници с широк кръг от познания и умения.

 • GNOME Журнал търси талантливи автори да допринасят за отличаването на GNOME софтуера, хората в GNOME обществото, или разработването му.

 • art.gnome.org е за тапети, икони, декорации на прозорци, и теми.

 • Проектът за превод на GNOME Е в постоянно търсене на преводачи, които да спомагат за превода на GNOME програми и документация. Тук има лесна статия за всяка Gnome жена заинтересувана в превода: GnomeWomenTrans/BgBulgarian.

 • Екипът по маркетинг в GNOME работи по разпространението на GNOME и винаги може да помогне с разработката на допълнителни материали (брошури, плакати и др.)

 • Екипът за GNOME документации приветства автори, редактори, глосари, хора които да тестват и пакетират(tgz, RPM, и deb пакети), хора да приспособяват и редактират non-DocBook документи, разработчици, дизайнери на помощната система...

 • GNOME Системна администрация е с отворени врати за системни администратори с опит за да помагат с различни задачи, свързани с поддръжката на gnome.org и услугите, които предоставя сайта.

 • GNOME Love помага на нови GNOME разработчици в разработката на приложения, тестването, и сортирането на грешки в тях.

Какво правите, за да насърчите повече жени да участват?

Жените в GNOME са се ангажирали с няколко задачи, за да насърчат приноса към GNOME от жени:

 • Осигуряване на ролеви модели, чрез увеличаване на "видимостта" на активни GNOME жени
 • Осигурява път за амбициозните помощници да се запознаят с наставници, на които биха могли да вярват
 • Помощни материали,от които бихте имали нужда са в IRC или документирани в мрежата
 • Дни за премахване на програмни грешки
 • Правим удобни моменти за сътрудничество с GNOME разработчици
 • Организираме BOF и говорим по Linux конференции.
 • Активно учи и насърчава GNOME обществото да увеличи разбирането си към проблемите, на жените, които биха искали да се присъединят.

Защо жените имат нужда от отделна група за да подпомагат GNOME?

Достатъчно трудно е да станеш член на ново общество и да научиш неговите култура и процеси. Женското общество (съвсем мъничко сред open-source обществата) смело приема уникални предизвикателства и минава през по-трудни етапи отколкото мъжете,които се опитват да станат сътрудници. Защото женското общество е малко и за нас е трудно да открием други, които са минали през същите неща, или такива, с които можем да обменим опит.Целта на проекта GNOME Women е да се справи с тази нужда.

Присъединяване

Аз съм жена, която би искала да стане GNOME сътрудник - От къде да започна?

Добре дошли в GNOME и GNOME Women! Добър начин да започнете е като се присъедините към нашите пощенски списъци и да ни изпратите писмо, в което да ни се представите и разкажете за вашите интереси (към кой GNOME проект бихте искали да сътрудничите? Какъв вид помощ бихте искали да окажете?). Също може да се присъедините към нас в нашият IRC канал, #gnome-women, в irc.gnome.org.

Аз съм (жена или мъж) GNOME сътрудник, който би искал да помогне на Жените в GNOME - От къде да започна?

Благодарим за интереса и помощта! Бихте могли да се запишете в пощенските ни списъци, да ни изпратите писмо,в което представяте вас и сферите,в които имате опит с GNOME. Да бъдете на лице в пощенските списъци, отговаряйки на въпросите на хората или да ги насочвате в правилната посока е един чудесен начин да помогнете

Преводи на тази страница

GnomeWomen/ViVietnamese - Виетнамски GnomeWomen/PtBrBrazilianPortuguese - Португалски GnomeWomen/BgBulgarian - Български

GnomeWomen/BgBulgarian (last edited 2008-02-03 14:45:30 by anonymous)