Internet

  1. In epiphany - de standaard GNOME-webbrowser - kan je met je muiswieltje je surf-geschiedenis doorbladeren als je de ALT-toets ingedrukt houdt.
  2. Wanneer je in Epiphany een nieuw venster of tabblad opent, krijgt verschijnt de tekstcursor niet meteen in de adresbalk. Een trucje om te zorgen dat dit wel gebeurt is het instellen van je startpagina op een niet bestaande pagina zoals bijv. about:gnome in het Bewerken > Voorkeuren-venster.

  3. Met de opdracht "evolution mailto:" open je onmiddelijk het "Nieuw bericht"-venster. Je kan na 'mailto:' een e-mail adres of contactpersoon typen, dit wordt in de 'To:' gezet.

  4. Wanneer het klikken op een mailto: -verwijzing in je browser niet onmiddelijk je favoriete e-mailprogramma opstart, dan kun je dat instellen in het GNOME configuratiemenu, onder Geavanceerd > Standaardtoepassingen.

  5. In gaim kan je van verscheidene plugins gebruik maken om gaim beter te integreren met GNOME en het evolution-adresboek. Andere plugins kunnen je berichten voorlezen, een MSN-like kadertje laten oprijzen, meer voorkeuren bieden en heel veel meer... Bekijk Tools > Preferences > Plugins. Een aanrader is de gevolution plugin die gaim integreert met evolution!

  6. Vanaf GNOME 2.6 kan je het Netstatus-applet toevoegen aan je panelen. Dit applet lijkt op het pictogram voor netwerkverbindingen in Windows XP. In samenwerking met het pakket GNOME-system-tools kan je ook vanuit het applet je netwerkverbindingen instellen!

  7. Je kunt banner-advertenties in Epiphany grotendeels tegenhouden door de userContent.css van http://floppymoose.com/ over te nemen en in de map ~/.gnome2/epiphany/mozilla/epiphany/chrome te plaatsen. Voor het blokkeren van Flash kun je de regels aan het css-bestand toevoegen die op floppymoose.com vermeld staan.

Attic/Tips Internet (last edited 2013-12-03 22:56:22 by WilliamJonMcCann)